Vulunas tēja (Oolong)

Vulunas tēja (ķīniešu tradicionālais: 烏龍, vienkāršoti: 乌龙, pinyin: wū lóng, "tumšais pūķis", angliski Oolong Tea) vai qing cha ("tirkīza tēja") ir daļēji raudzēta tēja, kas saskaņā ar ķīniešu klasifikāciju ieņem starpstāvokli starp dzelteno un sarkano.

Saskaņā ar klasifikāciju pēc fermentācijas pakāpes tas ir uz 50% fermentēts (labākajā gadījumā). Apstrādes laikā fermentācija netiek veikta līdz galam: tai tiek pakļauta nevis visa lapa, bet tikai tās malas un daļa virsmas. Tajā pašā laikā tējas lapas iekšējie slāņi saglabā tai raksturīgo struktūru un netiek fermentēti. Tāpēc tiek uzskatīts, ka vulunas tēja apvieno gan zaļās tējas īpašības - košu aromātu, gan ķīeniešu sarkano tēju (melno tēju) - bagātīgu garšu. Ir divi veidi: tuvāk zaļajām tējām (zemāka fermentācijas pakāpe) un tuvāk sarkanajām tējām (augstāka fermentācijas pakāpe), piemēram, Da Hong Pao.

Šādu tēju vēsture sniedzas aptuveni 300-400 gadu senā pagātnē. Šāda veida tēja tiek izmantota "gong fu cha" ceremonijā, ko var tulkot kā "augstākā tējas meistarība".

Vulunas  tēju pagatavo ar ūdeni, kas uzkarsēta līdz 82-85 grādu temperatūrai.

Vulunas tēja (Oolong)

Aktīvie filtri