

(22,50 € kg)
Kadayif (turku: Kadayıf) ir plānu turku nūdeļu veids. Tas ir izgatavots no mīklas, kas sajaukta ar ūdeni. Maisījumu izber caur sietu uz karstas metāla paplātes. Gatavošanas laiks ir ļoti īss. Izmanto Tuvajos Austrumos un Vidusjūras reģionā desertu un citu ēdienu pagatavošanai. Populārs deserts Turcijā, salīdzināms ar baklavu un kanafe.
Piegādes nosacījumi
Vēsture
Kadayıf vēsture aizsākās Seldžuku periodā. Tiek ziņots, ka kadayıf bija viens no ēdieniem, kas tika pasniegti zupas virtuvēs un zupas virtuvēs Seldžuku un Anatolijas Firstistes periodā, un kadayıf bija viens no sultāna iecienītākajiem ēdieniem, saskaņā ar ierakstiem virtuves piezīmju grāmatiņās ar nosaukumu "Berayı Hassa".
Tel kadayıf ir aprakstīts kā "deserts, kas pagatavots no mīklas, kas pagatavota ar miltiem un ūdeni, izlieta no īpašām veidnēm plānu sloksņu veidā un žāvēta uz karstām metāla loksnēm." Dažās vēstures grāmatās teikts, ka turki ļoti mīl maizes izstrādājumus, tāpēc katra virtuve ir sastāvdaļu ziņā bagāta, un viena no šīm sastāvdaļām ir kadayıf un baklava paplātes.
Ražošana
Ūdeni ņem mīklas mašīnā atbilstoši miltu daudzumam. Mašīnu iedarbina un miltus lēnām ieber mašīnā. Lai nodrošinātu pēc iespējas labāku ūdens un miltu sajaukšanos, mīklu kādu laiku pagriež mašīnā. Pēc vēlamās plūstamības sasniegšanas mīklu filtrē un ņem atpūtas teknē. Šeit tas kādu laiku atpūšas atkarībā no laika apstākļiem.
Pēc tam mīklu izlaiž cauri smalki perforētai kamerai, ko sauc par stileti, un sākas liešanas process. Rotējošo paplāti uzkarsē no apakšas un lej uz sasmalcināto kviešu paplātes. Kad viena kārta ir pabeigta, to ar otas palīdzību uzmet uz paplātes sasmalcinātās kviešu lentes. No turienes ar strādnieka palīdzību vienādos daudzumos tiek savākti sasmalcināti kvieši.
Novietojiet to uz režģiem un izlaidiet tvaiku iekšā. Kad kadayif ir atpūties, tas tiek nosvērts un iepakots, un ražošana ir pabeigta, un tas ir gatavs pasniegšanai.
Lai gan kadayıf ir mikrobioloģiski klasificēts kā cukurots ēdiens, mikrobioloģiskā piesārņojuma līmenis ir diezgan zems, ja to uzglabā sausā veidā. Turklāt ir lietderīgi izlietot sīrupu pēc iespējas ātrāk pēc atveršanas.
Ražotājs Saffet Abdullah, Turcija
Datu lapa