

(150,00 € kg)
100% organiska japāņu zaļā tēja kukicha
IZCELSMES VALSTS: Japāna
GARŠA: maiga, augu valsts ar rūgtenu nokrāsu
KRĀSA: dzidra dzeltenzaļa nokrāsa
Piegādes nosacījumi
KUKIČA: TĒJA, KĀ NEKĀDĀ CITAS, GATAVOTA NO stublājiem UN zariem
Kukicha ir gaiša tēja ar maigu riekstu garšu ar medus garšu un umami notīm. Tas tika izgudrots Japānā, kur vietējie zemnieki, pārdevuši vērtīgākas lapas un pumpurus, paši vārīja tēju no atlikušajiem kātiem un zariem. Japāņu valodā "kuki" nozīmē "zariņš" un "cha" nozīmē "tēja". Moya Kukicha nāk no bioloģiskās audzēšanas Kyushu salā, un tai ir īpašs, nedaudz spēcīgāks aromāts smalkas grauzdēšanas rezultātā. Tāpēc kukiču bieži izmanto aukstās tējas pagatavošanai.
KUKIČA ĪPAŠĪBAS
Stublājos nenotiek fotosintēze, kas samazina teanīnu un palielina tanīnu saturu, un tāpēc kukicha satur augstu šī relaksējošā savienojuma līmeni un zemu kofeīna līmeni. Kukicha tiek uzskatīta par makrobiotisko tēju, jo tai piemīt sārmainas īpašības un augsts kalcija saturs. To var dzert bērni, grūtnieces un vecāka gadagājuma cilvēki. Tāpat kā citas Japānas zaļās tējas, kukiča ir bagātīgs katehīnu un antioksidantu avots. Kukicha dzeršana ir laba gremošanai. Tas arī palīdz detoksikēt mūsu ķermeni, uzturēt cukura līmeni asinīs normālā līmenī, samazināt sliktā holesterīna līmeni un uzlabot vispārējo garīgo veselību. Tās lapas satur viegli uzsūcas C vitamīnu, beta-karotīnu, folijskābi, kāliju, kalciju un fosforu.
KUKIČA PAGATAVOŠANA
Tilpums: 2-3 g / 150 ml
TEMPERATŪRA: 70-80°C
INFŪZIJAS LAIKS: 2-3 min
VAIRĀKAS INFŪZIJAS: Jā, līdz 4
Sastāvdaļas: Zaļās tējas augu stublāji un zariņi
Jums arī varētu patikt