search

Mellenes forte ar luteīnu 50 tab Evalar

9,00 €
AR PVN
Daudzums
Nav noliktavā (0)

 

Piegādes nosacījumi

Vitamīnu komplekss ar melleņu antocianīniem, pastiprināts ar luteīnu un cinku, lai saglabātu redzes asumu. Piemērots pieaugušajiem un bērniem no 3 gadu vecuma.

Aktīvā viela:
melleņu antocianīni, luteīns, C vitamīns, P vitamīns (rutīns), vitamīns B6, B2, B1, cinks

Darbība:
atbalstīt acu veselību un redzes saglabāšanu

Kāpēc acīm ir nepieciešams luteīns?

Acs tīklene ir tās iekšējais slānis, kas sastāv no fotoreceptoru šūnām un nervu šķiedrām, kas ir ļoti jutīgas pret gaismas viļņiem. Pārmērīgas gaismas iedarbības dēļ tīklenes struktūra var mainīties. Veselam redzes orgānam ir uzticama sistēma, kas aizsargā acu audus no fotobojājumiem; Pigmenti luteīns un zeaksantīns (karotinoīdu veidi) darbojas kā dabiskās gaismas filtri. Šīs vielas veic šādas funkcijas:

 bloķēt kaitīgo gaismas spektra daļu;
 novērst lēcas oksidāciju;
 uzturēt audu šūnas normālā stāvoklī un uzturēt redzes asumu.

Jo lielāks luteīna blīvums acs membrānā, jo mazāks ir distrofisku izmaiņu risks. Ja nav pietiekami daudz karotinoīdu, tīklenes pigmentslānis ir noplicināts, kas laika gaitā noved pie redzes pasliktināšanās. Tagad tas ir viens no biežākajiem iemesliem, kāpēc redzes asums samazinās cilvēkiem, kas vecāki par 60 gadiem.

“Evalar” “Blueberry-Forte ar luteīnu” ir komplekss uztura bagātinātājs, kas palīdz kompensēt karotinoīdu trūkumu organismā. Kompozīcijā papildus ir iekļauti vitamīni un minerālvielas, kas nepieciešami acu veselībai situācijās, kad redzes orgāns tiek pakļauts pārmērīgai slodzei. Preparāts ar mellenēm un luteīnu var novērst strukturālas izmaiņas tīklenē. Tā cena Maskavā un citās pilsētās ir zema - kursa devai varat iegādāties vairākus iepakojumus.

Kā sastāvdaļas darbojas

Melleņu antocianīni uzlabo rodopsīna veidošanos, kas ir galvenais vizuālais pigments, kas palīdz redzēt vājā apgaismojumā. Šī viela arī paātrina jaunu šūnu veidošanās procesu tīklenē. Rezultātā audi tiek atjaunoti ātrāk, un acis mazāk nogurst no ilgstoša smaga darba.

Cinks ir nepieciešams paša rodopsīna veidošanai, un mikroelements arī vada gaismas starus caur tīkleni. Tas papildus aizsargā acu audus no spilgtas gaismas un ultravioletā starojuma un tādējādi novērš to strukturālās izmaiņas. Ar cinka trūkumu bieži tiek traucēta krāsu uztvere.

Luteīns un tā izomērs zeaksantīns, kas sintezēts acs audos, ir redzes orgāna skrīninga sistēmas galvenās sastāvdaļas. Karotinoīdi absorbē agresīvus zili violetos starus un samazina gaismas viļņu negatīvo ietekmi uz tīkleni pārējā spektra daļā.

B vitamīni ir atbildīgi par normālu vielmaiņu acs gļotādā. Tādējādi B1 (tiamīns) palielina redzes veiktspēju ar tiamīna trūkumu, acu muskuļi vājina un nevar ilgstoši palikt normālā fizioloģiskā tonī. B2 vitamīna (riboflavīna) deficītu bieži pavada dedzināšana acīs un apsārtums. B6 (piridoksīna) trūkums noved pie acu un plakstiņu raustīšanās.

Bioflavonoīdi, C vitamīns un rutīns palīdz stiprināt kapilāru sienas, uzlabo asins piegādi audiem un uztur normālu acs iekšējo spiedienu.

Izdalīšanās forma: tabletes 0,25 g, apvalkotas, Nr.50

Sastāvs: mikrokristāliskā celuloze (nesējs), askorbīnskābe, plēves pārklājuma sastāvdaļas (pārtikas piedevas): hidroksipropilmetilceluloze (biezinātājs), kalcija karbonāts (krāsviela), Tween 80 (emulgators), polietilēnglikols (glazūra), karmīns un dzelzs oksīdi (krāsvielas) ); cinka oksīds, kalcija stearāts un amorfais silīcija dioksīds (pretsalipes līdzekļi); rutīns, luteīns (kliņģerīšu ekstrakts), melleņu ekstrakts, piridoksīna hidrohlorīds, tiamīna hidrohlorīds, riboflavīns.

Ieteicams kā bioloģiski aktīvs uztura bagātinātājs - papildu vitamīnu C, B1, B2, B6, rutīna, cinka avots, kas satur antocianīnus un luteīnu.

Ieteikumi lietošanai
Pieaugušajiem un bērniem no 14 gadu vecuma - 2 tabletes 2 reizes dienā ēšanas laikā, bērniem no 7 līdz 14 gadiem - 3 tabletes dienā, bērniem no 3 līdz 7 gadiem - 1 tablete 2 reizes dienā. Ārstēšanas ilgums ir 2-4 mēneši. Ir atļauts desmit dienu pārtraukums.

Kontrindikācijas
Individuāla sastāvdaļu nepanesamība, grūtniecība, zīdīšanas periods. Pirms lietošanas jākonsultējas ar savu ārstu.

Uzglabāšanas apstākļi
Uzglabāt temperatūrā, kas nepārsniedz 25°C

Ražotājs/organizācija, kas pieņem pretenzijas: Evalar CJSC, Krievija

4602242004875