search

Pils Veltījums Nogatavināta Pueras Tēja - Gong Ting Shu Puer - 200g plācenis, 2018.g.

32,00 €

(160,00 € kg)

AR PVN
Daudzums
Noliktavā pēdējās preces (1)

 

Piegādes nosacījumi

Nogatavināta Pueras Tēja, ļoti maiga un aromāta pilna ar saldenu nokrāsu.
Šai tējai zemnieki izvēlas tikai labākās kvalitātes lapas un pumpurus. Vārds "pils" tējas nosaukumā ir cēlies no kvalitātes pakāpes nosaukuma, kas Haņu dinastijas laikā (vairāk nekā pirms 1800 gadiem) tika piegādāta imperatora galmam.

Tējas lapas šim tumšajam Pueram nāk no organiskā dārza, kas atrodas 1800 m augstumā Puer rajonā. Maigais, mitrais klimats un kalnainā atrašanās vieta nozīmē, ka dārzu visu gadu klāj migla un mākoņi, un tajā ir daudz mitruma un saules gaismas.

Biežās lietusgāzes piešķir tējai skaistu krāsu un lielisku garšu. Šai tējai zemnieki izvēlas tikai labākās kvalitātes lapas un pumpurus. Vārds "pils" tējas nosaukumā ir cēlies no kvalitātes pakāpes nosaukuma, kas Haņu dinastijas laikā (vairāk nekā pirms 1800 gadiem) tika piegādāta imperatora galmam. Tējas aromāts kādam var atgādināt saldo rīsu aromātu, tā ir ļoti maiga, bet sātīga, ar saldenu nokrāsu.

Neskatoties uz lielisko dārza atrašanās vietu pilnīgi tīrā vidē, zemnieki tiecas pēc modernām bioloģiskām metodēm, kā piemēru var minēt attāluma ievērošanu starp kokiem, regulāru ravēšanu, mehāniskus kaitēkļu slazdus un ēsmas u.c.

• A kategorijas tēja ir visvērtīgākā un dārgākā, jo tās sastāvā ir vislielākais zeltītās nokrāsas tipšu daudzums. Tāpēc tējas sastāvā būs visvairāk antioksidantu un vismazāk kofeīna. Tējai tiek izmantotas tikai zara augšējās, mazāka izmēra lapiņas. Pateicoties tam, tēja būs visaromātiskākā ar piesātinātu, izsmalcinātu garšu un ilgu pēcgaršu.


Tipsis ir zara pumpurs asna veidā. Tā ir vērtīgākā un dārgākā tējas koka "Camelia Sinensis" sastāvdaļa. Tikai tipšos ir sastopama aminoskābe L-teanīns, kas palīdz saglabāt normālu garīgo darbību. Tējas, kuru sastāvā ir tipši, satur vairāk antioksidantu un mazāk kofeīna.


Speciāls Pueras dāvanu kastītes iepakojums.
Laba ideja dāvanai!


Sastāvdaļas: presēta Pueras tēja (ar tipšiem) A kategorija. Nogatavināta.


Pagatavošana: atdalīt no plāceņa 3-4g tējas tā, lai nesalauztu lapiņas. Apliet ar ~150 ml vārītu ūdeni. Pirmais uzlējums 5 sek. paredzēts tējas noskalošanai! Dzeršanai izmantot otro uzlējumu! Izturēt ~1-1,5 min. Katru nākamo uzlējumu izturēt par 1 min. ilgāk. Iespējami 3 - 4 uzlējumi.


Brīdinājums: Uzglabāt tumšā, vēsā, sausā vietā.

Izcelsmes valsts: Pu'Er, Juņnaņas province, Ķīna


Pueras tēja ir vienīgā, kurai izmanto dubulto fermentēšanas procesu. Tās noslēgumā tēja tiek dabīgi nostādināta. Vērtība pieaug līdz ar nostādināšanas laika periodu (gados - Y.O.).


Presētai Pueras tējai ir nepieciešams speciāls īlens, un jācenšas atdalīt tējas lapiņas no plāceņa tā, lai tās nesalauztu. No salauztas lapas vairāk izdalās rūgtums un sīvums. Nepieciešamība presēt Pueras tēju bija tā iemesla dēļ, ka senajā Ķīnā bija dārgi ceļa pārvadāšanas izdevumi. Pueras presētā veidā aizņēma mazāk vietas, tāpēc to bija ērtāk pārvadāt un glabāt.


Puer tēja ir unikāla ar sekojošām īpašībām, kuras darbosies tad, ja lietosiet to vismaz 3 mēnešus, 1x dienā, ievērosiet diētu un fiziskās aktivitātes. Pueras tēju paši Ķīnieši otrajā vārdā sauc par „Tauku slepkavu”. Tējas sastāvā esošās vielas palīdzēs:
1) organismam kuņģī izdalīt fermentus, kas iedarbojas uz apēsto pārtiku. Tāpēc Puer tēju ieteicams lietot pusstundu pēc ēšanas. Ja lietosiet pirms ēšanas, šī iemesla dēļ, kuņģī radīsies tukšuma sajūta, kas izprovocēs uz maltītes lielāku daudzumu, nekā parasti;
2) aktivizēt procesus, kuru rezultātā tiek sasķelti tie zemādas tauku slāņi, ko nav paspējis izdarīt pats organisms. Apēdot kalorijām bagātu ēdienu, zem ādas izveidojas plāns balto tauku slānis. Fizisko aktivitāšu laikā organismā notiek procesi, kuru rezultātā baltais tauku slānis tiek „sadedzināts”, jeb sašķelts. Tējas sastāvā esošās vielas palīdz aktivizēt šo procesu fizisko aktivitāšu laikā;
3) normalizēt kuņģa un zarna darbību, izvadot no organisma lieko, grūti pārstrādāto pārtiku, pie nosacījuma, ja ir ko izvadīt, normālā konsistencē. Tas ir vērojams gadījumos, ja vēdera zonā jūtaties smagi pēc kārtīgi notiesātas maltītes, kā tas mēdz būt lielos nozīmīgos svētkos;
4) kā profilakses līdzeklis, palīdz samazināt sliktā holesterīna līmeni organismā;
5) atjaunot tonusu un enerģiju pēc smagām fiziskām vai sporta aktivitātēm;
6) uzlabot labsajūtu paģiru laikā;
Ja saviesīgā kompānijā dzersiet Pueras tēju, stundas laika uzlabosies garastāvoklis un komunikācija.
Iepriekšminētās īpašības būs vērojamas pie nosacījuma, ja Pueras tēja iedarbojas uz Jūsu organismu. Katrs organisms ir individuāls, tāpēc var būt iespējama daļēja iedarbība.

T0507
1 Vienība