Agar agar, pulveris BIO AMYLON 10g
(220,00 € kg)
Piegādes nosacījumi
Bez glutēna un lipekļa. Sastāvdaļas: Agar- Agar*. *Produkti no sertificētas bioloģiskās lauksaimniecības.
100 g produkta uzturvērtība: enerģētiskā vērtība: 700 kJ / 167 kcal; tauki: 0 g, no kuriem piesātinātās taukskābes: 0 g ogļhidrāti: 0,4 g, no kuriem cukuri: 0,4 g; olbaltumvielas 0 g; sāls: 1,25 g.
Lietošana: izšķīdināt 10 g agar-agar 1 L auksta ūdens un pievienot saldinātāju, ja nepieciešams. Vārīt 3 min, nepārtraukti maisot. Pēc tam ļaut nedaudz atdzist. Tad liet veidnē un ļaut ledusskapī sacietēt. Agar-agar var gatavot arī augļu vai cita veida sulās. Agar-agar piemērots krēmu, pildījumu, pudiņu un želeju pagatavošanai.
Ātra sacietēšana: agars saželē un sacietē ātrāk nekā parastais dzīvnieku želatīns, kas nozīmē, ka ēdieni tiks pagatavoti ātrāk un stingrāki. Tas ir svarīgi, gatavojot desertus, želejas, kūkas, pīrāgus, aspicus un tamlīdzīgus labumus, uz kuriem negribas ilgi gaidīt. Tam nav nepieciešams ledusskapis, lai sacietētu, jo tas jau notiek 35-40 ° C temperatūrā.
Attiecības dažādām tekstūrām uz 0,5 l ūdens:
0,8-1g: ļoti smalka tekstūra
1 - 1,5 g: smalka struktūra
4,5 - 5g: cieta tekstūra
6-7g: ļoti cieta struktūra (līdz trauslām)
Atšķirībā no dzīvnieku želatīna agaram var ļaut iziet cauri viršanas temperatūrai un atkārtoti karsēt, neciešot tā kvalitāti un spēju saželēt.
Uzglabāšana: uzglabāt sausā un vēsā vietā.
Ražots Čehijā.
BIO
Ražotājs: AMYLON