Turku malta kafija Mehmet Efendi 6g
(41,67 € kg)
Piegādes nosacījumi
Izgatavots no 100% augstākās kvalitātes vidēji grauzdētām Arabica pupiņām, ko raksturo ļoti smalka maluma pakāpe. Kafijas pupiņas rūpīgi šķiro, apgrauzdē, cep un sasmalcina smalkā pulverī. Kafiju pasniedz mazās tasītēs. Pēc kafijas pagatavošanas ļaujiet tai kādu laiku nostāvēties, lai kafijas biezumi nogrimtu apakšā.
Turku kafija tiek pagatavota īpašā cezve katlā.
Cezve rada biezas putas.
Var taisīt nelielā katliņā ar rokturi.
1. Ar tasi izmēra dzeramo ūdeni un ielej to katlā. (65 ml ūdens uz porciju.)
2. Katrai tasei pievieno 2 tējkarotes kafijas (6g), cukuru, ja vēlas.
3. Uz mazas uguns maisa kafiju līdz vārās, tas aizņem 3-4 minūtes, virsū veidojas tumšas putas.
4. Pa virsu pacēlušās putas sadala glāzēs (katrā krūzē pa tējkarotei).
5. Pārējo kafiju lieciet atpakaļ uz plīts un vāriet vēl 10-15 sekundes un piepildiet krūzes līdz malām.
6. Vienmēr pasniedziet turku kafiju ar aukstu (vai istabas temperatūras) ūdeni. Turklāt lielākā daļa cilvēku to labprāt pasniedz ar nelielu saldumu, piemēram, turku saldumiem, baklavu, lokumu utt.
Ražots Turcijā