GF BAN ZHANG WEI 2014 - Prestiža Banzhang nogatavināta Pueras tēja plācenis, 100gx5gab dāvanu kaste
(100,00 € kg)
Prestiža BANZHANG nogatavināta Pueras tēja plācenis (Ripe, Shu), 9 gadus nostādināta, ražota 2014. gadā.
Piegādes nosacījumi
BAN ZHANG WEI Pueras tēja tiek gatavota no Banzhang kalna seniem tējas kokiem, kas atrodas 1600 m augstumā, Menghai apgabalā Sišuangbannas prefektūras sastāvā, Juņnaņas provincē. Šī vieta un klimats ir pirmavots Pueras tējas senās gatavošanas tradicionālām receptēm. Pueras tējas no šī apgabala ierindojas starp prestižākām Ķīnas tējām.
Izteikta lielo lapu tēja ar trekniem un pūkainiem tipšiem (pumpuriem), kas dod tējai maigu, samtaini dziļu garšu vairākiem uzlējumiem. Pēcgaršā jūtams kopējs šokolādes-koksnes fons, attālinātu ziedu, garšvielu un meža sēņu notis.Intensīvs aromāts ar koksnes, kūdras notīm vieglā dūmu pieskārienā.
Tipsis ir zara pumpurs asna veidā. Tā ir vērtīgākā un dārgākā tējas koka "Camelia Sinensis" sastāvdaļa. Tikai tipšos ir sastopama aminoskābe L-teanīns, kas palīdz saglabāt normālu garīgo darbību. Tējas, kuru sastāvā ir tipši, satur vairāk antioksidantu un mazāk kofeīna.
Speciāls Pueras tējas papīra iepakojums.
Laba ideja dāvanai!
Sastāvdaļas: presēta Pueras tēja (ar tipšiem).
Pagatavošana: atdalīt no plāceņa 3-4g tējas tā, lai nesalauztu lapiņas. Apliet ar ~150 ml vārītu ūdeni. Pirmais uzlējums 5 sek. paredzēts tējas noskalošanai! Dzeršanai izmantot otro uzlējumu! Izturēt ~1-1,5 min. Katru nākamo uzlējumu izturēt par 1 min. ilgāk. Iespējami 3 - 4 uzlējumi.
Brīdinājums: Uzglabāt tumšā, vēsā, sausā vietā.
Izcelsmes valsts: Menghai, Juņnaņas province, Ķīna. Ražotājs: Fujian Guangfu Tea Industry.
Pu’er tēja ir vienīgā, kurai izmanto dubulto fermentēšanas procesu. Tās noslēgumā tēja tiek dabīgi nostādināta. Vērtība pieaug līdz ar nostādināšanas laika periodu (gados - Y.O.).
Presētai Puer tējai ir nepieciešams speciāls īlens, un jācenšas atdalīt tējas lapiņas no plāceņa tā, lai tās nesalauztu. No salauztas lapas vairāk izdalās rūgtums un sīvums. Nepieciešamība presēt Puer tēju bija tā iemesla dēļ, ka senajā Ķīnā bija dārgi ceļa pārvadāšanas izdevumi. Puers presētā veidā aizņēma mazāk vietas, tāpēc to bija ērtāk pārvadāt un glabāt.
Puer tēja ir unikāla ar sekojošām īpašībām, kuras darbosies tad, ja lietosiet to vismaz 3 mēnešus, 1x dienā, ievērosiet diētu un fiziskās aktivitātes. Puer tēju paši Ķīnieši otrajā vārdā sauc par „Tauku slepkavu”. Tējas sastāvā esošās vielas palīdzēs:
1) organismam kuņģī izdalīt fermentus, kas iedarbojas uz apēsto pārtiku. Tāpēc Puer tēju ieteicams lietot pusstundu pēc ēšanas. Ja lietosiet pirms ēšanas, šī iemesla dēļ, kuņģī radīsies tukšuma sajūta, kas izprovocēs uz maltītes lielāku daudzumu, nekā parasti;
2) aktivizēt procesus, kuru rezultātā tiek sasķelti tie zemādas tauku slāņi, ko nav paspējis izdarīt pats organisms. Apēdot kalorijām bagātu ēdienu, zem ādas izveidojas plāns balto tauku slānis. Fizisko aktivitāšu laikā organismā notiek procesi, kuru rezultātā baltais tauku slānis tiek „sadedzināts”, jeb sašķelts. Tējas sastāvā esošās vielas palīdz aktivizēt šo procesu fizisko aktivitāšu laikā;
3) normalizēt kuņģa un zarna darbību, izvadot no organisma lieko, grūti pārstrādāto pārtiku, pie nosacījuma, ja ir ko izvadīt, normālā konsistencē. Tas ir vērojams gadījumos, ja vēdera zonā jūtaties smagi pēc kārtīgi notiesātas maltītes, kā tas mēdz būt lielos nozīmīgos svētkos;
4) kā profilakses līdzeklis, palīdz samazināt sliktā holesterīna līmeni organismā;
5) atjaunot tonusu un enerģiju pēc smagām fiziskām vai sporta aktivitātēm;
6) uzlabot labsajūtu paģiru laikā;
Ja saviesīgā kompānijā dzersiet Puer tēju, stundas laika uzlabosies garastāvoklis un komunikācija.
Iepriekšminētās īpašības būs vērojamas pie nosacījuma, ja Puer tēja iedarbojas uz Jūsu organismu. Katrs organisms ir individuāls, tāpēc var būt iespējama daļēja iedarbība.