Karaliskā beramā lielo lapu nogatavināta Pueras tēja 100g
(135,00 € kg)
Piegādes nosacījumi
Preces apraksts: Karaliskā beramā lielo lapu Pueras tēja - Royal Puer (Shy) tea, 100g
C kategorija. 5 gadus nostādināta.
Karaliskā Pueras tēja iedalās trīs kategorijās A, B, un C. Katrai kategorijai ir savas garšas un vērtību nianses.
- A kategorijas tēja ir visvērtīgākā un dārgākā, jo tās sastāvā ir vislielākais zeltītās nokrāsas tipšu daudzums. Tāpēc tējas sastāvā būs visvairāk antioksidantu un vismazāk kofeīna. Tējai tiek izmantotas tikai zara augšējās, mazāka izmēra lapiņas. Pateicoties tam, tēja būs visaromātiskākā ar piesātinātu, izsmalcinātu garšu un ilgu pēcgaršu.
- B kategorijas sastāvā ir sabalansēts zeltītās nokrāsas tipšu daudzums, nedaudz mazāks nekā A kategorijā. Tējai izmanto vidēja lieluma lapas. Tāpēc tējai būs nedaudz maigāks aromāts ar piesātinātu garšu un nelielu pēcgaršu.
- C kategorijas satāvā ir lielo lapu pārsvars, kas kopā ar tipšiem tējai piedos patīkamu aromātu un neatkārtojamu garšu. Lielo lapu sastāvā ir mazāk antioksidantu, vairāk kofeīna, tapēc šī tēja būs mundrinošāka par pārējām.
Tipsis ir zara pumpurs asna veidā. Tā ir vērtīgākā un dārgākā tējas koka "Camelia Sinensis" sastāvdaļa. Tikai tipšos ir sastopama aminoskābe L-teanīns, kas palīdz saglabāt normālu garīgo darbību. Tējas, kuru sastāvā ir tipši, satur vairāk antioksidantu un mazāk kofeīna.
Pueras tēja ir vienīgā, kurai izmanto dubulto fermentēšanas procesu. Tās noslēgumā tēja tiek dabīgi nostādināta. Vērtība pieaug līdz ar nostādināšanas laika periodu (gados).
Pēc formas, Pueras tējas iedalās divos veidos – beramais un presēts dažādās formās. Beramā veidā Puers ir kvalitatīvāks. Presējot, tiek deformētas tējas lapiņas, kas iespaido tējas kvalitāti. Presētai Puer tējai ir nepieciešams speciāls īlens, lai atdalot no plāceņa, nesalauztu lapiņas. No salauztas lapas vairāk izdalās rūgtums un sīvums. Presēta Puer tēja ir prestižāka (nevis kvalitatīvāka) tikai tajā gadījumā, ja tā ir nostādināta vismaz 8 gadus un ilgāk. Nepieciešamība presēt Puer tēju bija tā iemesla dēļ, ka senajā Ķīnā bija dārgi ceļa pārvadāšanas izdevumi. Puers presētā veidā aizņēma mazāk vietas, tāpēc to bija ērtāk pārvadāt un glabāt.
Pueras tēja ir unikāla ar sekojošām īpašībām, kuras darbosies tad, ja lietosiet to vismaz 3 mēnešus, 1x dienā, ievērosiet diētu un fiziskās aktivitātes. Puer tēju paši Ķīnieši otrajā vārdā sauc par „Tauku slepkavu”. Tējas sastāvā esošās vielas palīdzēs:
1) organismam kuņģī izdalīt fermentus, kas iedarbojas uz apēsto pārtiku. Tāpēc Puer tēju ieteicams lietot pusstundu pēc ēšanas. Ja lietosiet pirms ēšanas, šī iemesla dēļ, kuņģī radīsies tukšuma sajūta, kas izprovocēs uz maltītes lielāku daudzumu, nekā parasti;
2) aktivizēt procesus, kuru rezultātā tiek sasķelti tie zemādas tauku slāņi, ko nav paspējis izdarīt pats organisms. Apēdot kalorijām bagātu ēdienu, zem ādas izveidojas plāns balto tauku slānis. Fizisko aktivitāšu laikā organismā notiek procesi, kuru rezultātā baltais tauku slānis tiek „sadedzināts”, jeb sašķelts. Tējas sastāvā esošās vielas palīdz aktivizēt šo procesu fizisko aktivitāšu laikā;
3) normalizēt kuņģa un zarna darbību, izvadot no organisma lieko, grūti pārstrādāto pārtiku, pie nosacījuma, ja ir ko izvadīt, normālā konsistencē. Tas ir vērojams gadījumos, ja vēdera zonā jūtaties smagi pēc kārtīgi notiesātas maltītes, kā tas mēdz būt lielos nozīmīgos svētkos;
4) kā profilakses līdzeklis, palīdz samazināt sliktā holesterīna līmeni organismā;
5) atjaunot tonusu un enerģiju pēc smagām fiziskām vai sporta aktivitātēm;
6) uzlabot labsajūtu paģiru laikā;
Ja saviesīgā kompānijā dzersiet Puer tēju, stundas laika uzlabosies garastāvoklis un komunikācija.
Iepriekšminētās īpašības būs vērojamas pie nosacījuma, ja Puer tēja iedarbojas uz Jūsu organismu. Katrs organisms ir individuāls, tāpēc var būt iespējama daļēja iedarbība.
Tējai piemīt klasisks zemes, mitras kūdras aromāts ar tīkamām meža vīraka garšas notīm.
Cilindra veida zelta papīra iepakojums ar melnu metāla vāciņu. 100 g.
Laba ideja dāvanai!
Sastāvdaļas: beramā Pueras tēja (ar tipšiem).
Pagatavošana: vienu tējkaroti tējas apliet ar ~150 ml vārītu ūdeni. Pirmais uzlējums 5 sek. paredzēts tējas noskalošanai! Dzeršanai izmantot otro uzlējumu! Izturēt ~1-1,5 min. Katru nākamo uzlējumu izturēt par 1 min. ilgāk. Iespējami 3 - 4 uzlējumi.
Brīdinājums: Uzglabāt tumšā, vēsā, sausā vietā.
Izcelsmes valsts: Ķīna.