search

Origin JAPAN - Matča tēja 50g

14,00 €

(280,00 € kg)

AR PVN

MATCHA JAPAN (Kagoshima) - Japānas Zaļā tēja, sasmalcināta ļoti smalkā pulverī. 50g.

Daudzums
Noliktavā (3)

 

Piegādes nosacījumi

MATCHA JAPAN (Kagoshima) - Japānas Zaļā tēja, sasmalcināta ļoti smalkā pulverī. 50g.

Matča tējas pirmsākumi meklējami Ķīnā 6-8 gs. Tan dinastijas laikā. Sun dinastijas laikā 9-12 gs. popularitāti iegūst dzenbudistu vidū un tējas pagatavošana un lietošana kļūst par rituālu. 1191. gadā budistu mūks ieved matča tēju Japānā. Japāņu budisti turpina matchas klutivēšanu, radot 2 japāņu ceremonijas. Kvalitātei tiek pievērsta īpaša uzmanība.

Atšķirībā no Ķīnas matča, kur ražošanas procesā tējas lapas tiek sasmalcinātas pilnībā;

1) Japāņi pirms smalcināšanas no lapiņām atdala kātiņus un dzīsliņas. Lapas mīkstums tiek ļoti smalki sasmalcināts starp dzirnakmeņiem, pat līdz grauda lielumam 5-15 mikroni.

2) Pirms tējas ražas lapu savākšanas, lauks tiek noēnots uz 30 dienām. Tādā veidā tumsā lapiņās vairāk izdalās hlorofils, kas piedod matcha tējas pulverim piesātinātu, izteiktu zaļu krāsu.

3) Ceremoniālai - visaugstākai kategorijai - smalcināšanas procesā tiek pievienota vērtīgākā tējas koka sastāvdaļa - baltās tējas "sudraba adatas". Tie ir tipši, zara pirmā lapiņa - pumpurs asna veidā, kas vēl nav izplaucis. Tikai tipšos ir sastopama aminoskābe L-teanīns, kas palīdz saglabāt normālu garīgo darbību. Ir pierādīts, ka tas paaugstina GABA un alfa viļņu līmeni smadzenēs, un tas var izraisīt nomierinošu efektu, neradot miegainību.

Japāņu ceremoniālās matča (salīdzinot ar Ķīnas) tējas sastāvā ir vairāk antiokisidantu, hlorofila, L-teanīna, mazāk kofeīna un tanīna. Tās garša būs saldenāka un patīkamāka. Ceremoniālā kategorija ir visdārgākā un obligāta prasība - jābūt iepakotām tikai un vienīgi metāla bundžiņās. Augstākās kvalitātes Japānas ceremoniālā matcha tiek izgatavota Kyoto.

Japāņu matcha tēju folija iepakojumā var saukt par "zelta vidusceļu" - kvalitatīva japāņu matcha par atbilstošu cenu. Kagošimas matča tējai folija iepakojumā būs nedaudz vairāk kofeīna un tanīna nekā ceremoniālai (Kyoto). Līdz ar to garša būs nedaudz sīvāka un stiprāka.

Pagatavojot dzērienu nepieciešams saputot ar matchas slotiņu vai rokas piena putotāju. Dzēriens ir jādzer ar visu saturu, kamēr tējas pulveris nav nosēdies. Tā tiek uzņemts viss tējas lapā esošais saturs. Viena glāze matchas ir līdzvērtīga 5 glāzēm zaļās tējas uzturvērtības un antioksidantu satura ziņā. Dzēriens ir ļoti tonizējošs, aktivizē centrālo nervu sistēmu un smadzeņu darbību. Tā darbība ilgst 4-6 stundas. Matča tējas pieaugošās popularitātes dēļ to izmanto dažādos dzērienos - ar pienu, jogurtu, sulām, smūtijiem utt., konditorejā piesātinātas zaļās krāsas iegūšanai -  desertos, kūkās, saldējumos, tortēs, kā arī kosmētikā.

Matcha satur bagātīgas barības vielas un mikroelementus, galvenā sastāvdaļa ir tējas polifenoli, kofeīns, brīvās aminoskābes, hlorofils, olbaltumvielas, celuloze, vitamīns C, A, B1, B2, B3, B5, B6, E, K, H, kālijs, kalcijs, magnijs, dzelzs, nātrijs, cinks, selēns, fluors u.c.

Sastāvdaļas: Japānas zaļā tēja, sasmalcināta ļoti smalkā pulverī.

Pagatavošana: 1/4-1/2 tējkaroti tējas apliet ar 80 C karstu ūdeni. Kārtīgi samaisīt - saputot, izmantojot matchas slotiņu vai rokas piena putotāju.

Brīdinājums: Uzglabāt tumšā, vēsā, sausā vietā. Pēc atvēršanas obligāti uzglabāt ledusskapī!

Izcelsmes valsts: Japāna, Kagoshima.

4908710801053
3 vienības:

Jums arī varētu patikt