search

Pelašķi 50 g

2,45 €

(49,00 € kg)

AR PVN
Daudzums
Noliktavā pēdējās preces (1)

 

Piegādes nosacījumi

IETEIKUMI TAUTAS MEDICĪNĀ

Nodrošina daudzpusīgas ārstnieciskas īpašības. Tās preparātiem piemīt hemostatiskas, baktericīdas, pretiekaisuma, spazmolītiskas, brūču dzīšanas, diurētiskas, pretalerģiskas īpašības.

Tie arī palielina kuņģa sekrēcijas funkciju, mazina zarnu gludo muskuļu, žults un urīnceļu spazmas, palielina žults sekrēciju divpadsmitpirkstu zarnā, palielina diurēzi, aptur spastiskas sāpes zarnās.

Pelašķu hemostatiskās īpašības tiek izmantotas hemoroīdu, zarnu, plaušu, deguna asiņošanas, smaganu asiņošanas, ar fibroīdu vai iekaisuma procesiem saistītu dzemdes asiņošanu, ar smagām mēnešreizēm.

Pelašķu hemostatiskā iedarbība ir saistīta ar trombocītu skaita palielināšanos un asiņošanas apturēšanas laika saīsināšanu. Pelašķu preparātu lietošana neizraisa asins recekļu veidošanos. Jāpiebilst, ka preparātiem no pelašķu lapām ir izteiktāka hemostatiskā īpašība nekā preparātiem no ziediem.

Pelašķi iedarbojas spazmolītiski uz žultsvadiem un zarnu gludajiem muskuļiem, tādējādi uzlabojot žults izdalīšanos divpadsmitpirkstu zarnā un mazinot spastiskās sāpes zarnās.

Pelašķi lieto kuņģa un divpadsmitpirkstu zarnas slimību (peptiska čūla, gastrīts ar samazinātu sekrēciju), meteorisms, spastiskā kolīta, aknu, nieru, urīnpūšļa slimību ārstēšanai, kā arī ēstgribas un gremošanas uzlabošanai.

Pelašķi izmanto kā vielmaiņas regulēšanas līdzekli, arī pret neirastēniju, histēriju, slapināšanu gultā, aterosklerozi, reiboni, sliktu dūšu, galvassāpēm, bezmiegu, caureju, plaušu tuberkulozi, nefrolitiāzi, aptaukošanās ārstēšanai, menstruālā cikla normalizēšanai, kā laktogēnu līdzekli aģents.

Sagatavošanas un lietošanas metode:

2 ēd.k. karotes izejvielu aplej ar glāzi karsta vārīta ūdens un 15 minūtes karsē ūdens peldē, bieži maisot. Atdzesē, saspiež, iegūtās infūzijas tilpumu noregulē ar vārītu ūdeni līdz 200 ml. Ņem 1 ēdamkarote 3 reizes dienā.

4660019920278
1 Vienība