Pueras tēja
Piedāvājam lielāku Pueras tēju kolekciju Rīga, kas ir pieejama uzreiz!
Pueras tēja ir fermentēta tēja. Tas izceļas ar specifisku ražošanas tehnoloģiju: savāktās lapas, apstrādātas līdz zaļās tējas līmenim, tiek pakļautas mikrobu fermentācijas procedūrai – dabiskai vai mākslīgai (paātrinātai) novecošanai.
Tradicionāli puer tiek pagatavots, nogatavinot neapstrādātu máochá (毛茶). Atkarībā no tehnoloģijas šis process ilgst vairākas dienas. Iegūto produktu pēc tam var tirgot kā mao cha vai turpināt nogatavināšanu. Otrajā gadījumā to saspiež veidnēs un uzglabā vajadzīgajos apstākļos. Nogatavošanās laiks var atšķirties no mēnešiem līdz gadu desmitiem. Tēju, kas ir izturējusi nogatavināšanas posmu, sauc par shen puer, shēngchá (生茶).
1973. gadā tika ieviests jauns daudzpaātrināta fermentācijas process wòduī (渥堆). Drīz vien Menghai tējas fabrikas uzņēmums ieviesa šo tehnoloģiju un sāka ražot jaunu tējas veidu shúchá (熟茶). To arī sāka pārdot gan presētā, gan brīvā veidā.