Tiek izgatavots tikai no organiska kokosrieksta ar pazeminātu tauku daudzumu. Attaukoti ar augstās spiedes metodi. Salīdzinot ar parastiem līdzīgiem analoģiskiem miltiem daļēji attaukotiem miltiem ir vairākas priekšrocības: tie ir smalkāk samalti un cepot neizdala lielu daudzumu eļļas, t.i. tie “uzvedas” gandrīz kā parastie kviešu milti. Šie milti bez glutēna, īpaši bagāti ar šķiedrvielām (40%) un ar zemu ogļhidrātu saturu.
Masa: 400 g
Sastāvs: žāvēti, smalki samalti un daļēji attaukoti kokosrieksti.
Uzturvērtība 100g gatavā produkta:
Enerģētiskā vērtība: 354 kcal/ 1481 kJ
Tauki: 14 g
- t.s. piesātinātās taukskābes: 13 g
Ogļhidrāti: 18 g
- t.s. cukuri: 18 g
Šķiedrvielas: 40 g
Olbaltumvielas: 19 g
Sāls: 0 g
Ražotājs Funksjonell Mat (Norvēģija).
Cepšana ar kokosriekstu miltiem
Jūs varat aizstāt līdz 25% no kviešu miltiem tradicionālajās cepšanas receptēs ar kokosriekstu miltiem, lai iegūtu labu ogļhidrātu samazinājumu un tajā pašā laikā cieto šķiedrvielu piedevu. Ja vēlaties citus bezglutēna miltu veidus aizstāt ar kokosriekstu miltiem, būtībā varat aizstāt 100%, taču labākam rezultātam iesakām izmantot kokosriekstu miltus kombinācijā ar citiem miltu veidiem.
Tā kā kokosriekstu milti ir īpaši bagāti ar šķiedrvielām, tie absorbē vairāk šķidruma nekā vairums citu miltu veidu. Tāpēc kokosriekstu miltu daudzumu var samazināt līdz aptuveni 1/3 no citiem miltiem norādītā. Iespējams arī, ka jāpievieno nedaudz papildus šķidruma – eksperimentē, līdz atrodi vēlamo konsistenci. Konditorejas izstrādājumiem, kuros izmanto lielu kokosriekstu miltu daļu, ieteicams pievienot papildus olas. Pievienojiet vienu olu uz 30 g kokosriekstu miltu.
Kokosriekstu miltus plaši izmanto proteīna batoniņos un citos "olbaltumvielu cepumos", vēlams kombinācijā ar proteīna pulveri. Miltiem ir dabiski salda garša, kas nozīmē, ka cepšanā varat izmantot mazāk saldinātāja.
Kokosriekstu uzturvērtības saturs atšķiras atkarībā no ražas novākšanas, un zemāk norādītās vērtības ir vidējās.